dinsdag, 19 maart 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Twitteren volgens de Boeddha

Wie twittert, blogt of online reageert, legt zijn ziel bloot, en kan (bedoeld of onbedoeld) anderen kwetsen en zichzelf schaden. Wie tweets en reacties leest of moet modereren, leert de ziel van de afzender kennen. Soms moet je een tweet of reactie zelf niet plaatsen. Soms moet een moderator optreden.

Als je twittert, blogt, reageert of modereert, kijk dan bij twijfel naar het 2.500 jaar oude pad dat de Boeddha wees. Zie hier hoe Wilders en Cohen het doen...

Het juiste spreken. Dat is een universele waarheid die ook nog eens heel praktisch is: doe anderen geen pijn met je woorden. Dat veroorzaakt onnodig lijden, ook voor degene die zulke woorden uitspreekt. Een waarheid voor twitteraars, bloggers, reaguurders en community-managers…

Het juiste spreken is het derde van het achtvoudige pad op weg naar geluk, bevrijding en inzicht dat de Boeddha beschrijft. Herken en vermijd de woorden die pijn doen, negatief zijn en niets bijdragen. Kortom: roddel, laster, grofheden, grootspraak, onwaarheden en geklets.

Quizzje: wie van de volgende twitteraars (klik op het plaatje) bewandelt het pad van de Boeddha? Wiens boekhouding van de eigen woorden en daden bevat de meest handige balansposten?

Twitteren volgens de Boeddha - klik op het plaatje

Lees ook: Social media: alleen regels voor onwetenden