dinsdag, 25 juni 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

boze brief

Tsja, zelfs met de aanwijzingen van de Correspondentiehulp kan het misgaan bij de communicatie met een potentiële klant.

Kijk maar eens naar deze invulling van de brief voor een "Verloren opdracht"...

Geachte Heer Pieters,

Tot mijn verbazing moet ik constateren dat uw opdracht voor het maken van een nieuw model plastic raketmotortje naar Smederij Jansen is gegaan.

Wat is dit voor waanzin? Hebben wij dan niet de goede kwaliteit geboden? En waren wij niet het goedkoopst? Een belachelijke beslissing Uwerzijds!

Ik vind dit jammer, daar ik tot mijn spijt nu gedwongen ben uw zoon Henk Pieters jr. te ontslaan. Ik mocht hem en zijn familie toch al niet zo, en als ik er dan ook nog eens geen financieel gewin bij haal dan houdt het natuurlijk op.

Ik dank U voor het feit dat U mijn beslissing in deze zo gemakkelijk heeft gemaakt. Ook het krijgen van de kans voor U een offerte uit te brengen was een eenmalig ongenoegen.

Ik hoop bij eventuele volgende opdrachten weer in aanmerking te komen en geef u nog één kans in een gsprek hierop terug te komen.

Nadat ik u mijn concrete bedreigingen uiteen heb gezet, hoop ik op een vruchtbare samenwerking in de toekomst.

Vriendelijke groet,

Henk Hendriks

Gelukkig ligt het bij dit fictieve voorbeeld niet aan de aanwijzingen van de Correspondentiehulp, maar eerder aan de boosheid van deze fictieve briefschrijver...

Demo

Kijk hier naar de Correspondentiehulp in werking: