zaterdag, 20 juli 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Het begint met een website

Neem www.arnhemaanzee.nl. Dat begint met een website, waarop kunst en cultuur in kaart gebracht worden. Een thematische website met een netwerk van individuen, platforms, bureaus, uit alle disciplines. Thema: kunst en cultuur in en rond Arnhem.

Dat lijkt aan te slaan. Deelnemers melden zich aan. De media besteden er aandacht aan. Er komt een overzichtstentoonstelling, in het Museum voor Moderne Kunst. Dankzij inbreng van velen. Er ontstaat beweging.

Er komt een webcommunity - De Boulevard - waarin de deelnemers en belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten. Ondersteund door Twitter, LinkedIn, Flickr en andere social media. En er komt een jaarboek waarin deelnemers zich presenteren, buiten de website om. En bijeenkomsten voor ontmoeting, en...

Dan komt het inzicht. De website verliest de centrale rol - en krijgt een dienende functie. Het thema staat centraal. De partijen organiseren zich rond het thema. Elk vanuit eigen motieven. Maar samenwerkend rond het gemeenschappelijke, concurrerend met het uiteenlopende. Een prima symbiose.

Het begint met een website