zaterdag, 24 februari 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

8 redenen mensen soms betalen voor content

Kevin Kelly van Wired magazine schreef een artikel over de samenhang van gratis content op het web met content waarvoor mensen willen betalen. Via de social media geven we veel weg. En dat is goed. Content is voor iedereen bereikbaar, gratis. Wie iets op deze manier deelt, doet dat om vertrouwen te creëren, aandacht te krijgen voor een onderwerp of een website, jezelf of jouw bedrijf te profileren…

Maar wat blijft er dan nog over om zaken mee te doen? Kevin Kelly noemt 8 redenen waarom mensen graag iets betalen.

1. Ik wil het direct

Niet alles is onmiddellijk beschikbaar, en zeker niet als het een specialistisch onderwerp betreft. Mensen betalen graag een klein bedrag voor onmiddellijk beschikbare content.

2. Ik wil het op mij toegesneden

Niet alles wat gratis beschikbaar is, is op maat gesneden voor de ontvanger. Mensen betalen graag iets voor content die precies aansluit op hun specifieke vraag.

3. Ik wil het met een handleiding

Niet alles wat gratis is, is meteen te gebruiken. De handleiding kost soms een klein bedrag en verschaft toegang tot nuttig gebruik. Daarvoor betalen mensen graag iets.

4. Ik wil het met een waarborg

Veel content - en met name software - is gratis beschikbaar, inclusief vaak illegale sleutels. Mensen betalen graag iets voor content met een echte sleutel en een handleiding voor gebruik.

5. Ik wil dat het voor mij bewaard wordt

Als je content deelt en opslaat op het internet - bijvoorbeeld foto's of filmpjes - wil je er zeker van zijn dat je er altijd bij kunt en dat het bewaard wordt. Mensen betalen daar graag iets voor.

6. Ik wil het vast kunnen houden

Digitaal kun je niet vasthouden. Op het scherm ziet het er goed uit. Maar als je een uitdraai wilt of een cd, dan moet het ook van goede kwaliteit zijn. Daarvoor betalen mensen graag iets.

7. Ik wil de eigenaar belonen

Waardevolle, gratis content vraagt om ondersteuning en krijgt die ook. Mensen willen de eigenaar graag ondersteunen met een klein bedrag, ook om contact te kunnen leggen met de eigenaar en zijn volgers.

8. Ik wil het gemakkelijk kunnen vinden

Gratis content verdwijnt in de grote hoop van gratis content. Betaalde content is gemakkelijker te vinden en te evalueren. Omdat de prijs iets belooft. Daarvoor hebben mensen graag iets over.