zaterdag, 24 februari 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Scoop.it: Seen.it, Done.it

Scoop.it (beta) helpt je te vinden wat je zoekt. Het is een toepassing van het begrip 'curation'. Je kunt een onderwerp invoeren en Scoop.it verzamelt mogelijk interessante artikelen over dit onderwerp. Als je ze kiest, plaatst Scoop.it ze in een magazineachtig formaat, zoals Paper.li of Flipboard (voor de iPad). Je kunt ook eigen artikelen die je vindt op het web toevoegen.

Zal Scoop.it ooit een klapper worden?

Scoop.it is handig als je inspiratie tekortkomt, of als je geen zin hebt om te zoeken via bijvoorbeeld Google. En het is handig om de door jou ge'cureerde' artikelen in een handig formaat te verspreiden via je sociale netwerken. Maar of Scoop.it een nieuwe, omverwerpende toepassing is, die je nooit meer wilt missen?

Ik vroeg een account aan. En kreeg die. Ik maakte een onderwerp aan: 'Bloggen voor beginners', en voerde tags in. Scoop.it deed wat ie beloofde en presenteerde mij artikelen waaruit ik een keuze kon maken. Echt veel spetterends vond ik niet. Het aanbod was zo middelmatig als de vormgeving waarin de artikelen terechtkomen.

Enfin, beoordeel het zelf en kijk naar mijn trial bij deze link, of vraag zelf een 'invite'.

Ik zal deze tool bij mijn blog-cursus aan beginners aanraden. Maar alleen als instrument om mee op te warmen. 't Is allemaal een beetje eendimensionaal. De echte inspiratie komt toch pas wanneer je dingen vindt waarnaar je eigenlijk niet zocht.

Lees ook de blog-post over serendipiteit.