zaterdag, 20 juli 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

How to twitter automatically

In het plaatje (klik erop) zie je hoe ik automatisch en half-automatisch twitter. Om tijd te sparen maakte ik een automaatje dat de tweets uitzendt die ik anders handmatig had uitgezonden.

(Read the English version of this post here.)

Bufferapp

Het begon allemaal met Bufferapp (dank je wel @LeoWid!) waarmee ik een stapeltje tweets klaar kan zetten voor een paar twitter-accounts. De tweets die ik in Bufferapp opsla (heel gemakkelijk), terwijl ik aan het browsen ben door mijn favouriete blogs, worden klaargezet voor verzending volgens een vast schema.

Bufferapp helpt me ook de twitter-roman @gelderseworst, over het dorpje Twekkelerveldbroek, te schrijven samen met mede-schrijvers. Hiervoor buffer ik tweets handmatig vanuit een bestand dat al klaar staat.

Ifttt

Toen kwam de online dienst If This Then That (ifttt.com), waarmee ik mijn dagelijkse routine van blogs lezen en tweets volgen kon automatiseren. Ik lees ze nog wel, maar Ifttt.com verzorgt nu de tweets erover, die ik voorheen handmatig deed. Wel even de goede parameters instellen.

Dus, als je dagelijks vele feeds volgt voor kennis en om te delen, dan kan deze constructie je misschien helpen. Maar let wel op: kies je bronnen zorgvuldig en stel het systeem goed af. Kwaliteit en frequentie (bronnen met niet meer dan 1 post per dag) zijn cruciaal.