zondag, 14 april 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

refynr

Voor sommigen een luxeprobleem, voor anderen niet aan de orde: een overvolle timeline op Twitter. Vooral als je veel Twitteraars volgt, is het bijhouden van de tweets op je twitter-tijdlijn een probleem. De berichten volgen elkaar snel op en je hebt niet de tijd om daaruit op te pikken wat je nodig hebt.

Je kunt natuurlijk lists maken of zoekopdrachten uitzetten, maar Refynr biedt je een (gratis) filter om de pareltjes uit die stroom van berichten te pikken. Het werkt overigens ook heel goed in combinatie met Bufferapp!

De oprichter van Refynr, Aaron Longnion, was een 'zware' gebruiker van Twitter, Facebook, LinkedIn en RSS. Hij dacht dat er een makkelijker manier moest zijn om door al die - mogelijk - nuttige informatie te bladeren en er de gewenste informatie uit te pikken. (Herken je jezelf? Ik wel een beetje…)

Omdat het nog niet bestond, bouwde hij - voor eigen rekening en risico - een toepassing die de ruis op de social-mediakanalen kan filteren. Het werd Refynr. Daarmee kun je op allerlei, heel gemakkelijke manieren filters aanbrengen op je twitter-stream. Zodat je in heel korte tijd de waardevolle tweets kunt opsporen. (Het werkt trouwens ook voor je Facebook-tijdlijn.)

Kijk in deze afbeelding naar hoe ik Refynr inbouwde in mijn twitter-machine...

Filter je twitter-stream met Refynr

 

Kijk ook op: Automatisch Twitteren, hoe doe je dat?
En op: Head of Twitter voor bedrijven.