zaterdag, 24 februari 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Het is een kleine wereld

Yahoo onderzoekt de stelling dat iedereen iedereen via bekenden kan bereiken in zes stappen: het Small World Experiment. Een stelling die tot nu toe nog niet bevestigd noch ontkracht werd.

Ik doe mee.

Yahoo vraag mij op zijn site om mijn Facebook-account toegang te geven tot het experiment. Als ik dat doe, wijst Yahoo mijn Target Person aan: Seunghee Jung, uit Bucheon, Korea, die studeerde in California.

Ik moet een Facebook-vriend uitkiezen voor de eerste stap. Dat wordt Aaron Lee Wei-Ren, uit Maleisië, die ik ken van de Bufferapp-affaire. Kiek'n wat het wordt, zoals de Twenten zeggen.

The Small World Experiment

In 1967 verzond socioloog Stanley Milgram 300 brieven naar willekeurig uitgekozen mensen. Met het doel de brieven bij een specifiek persoon in Boston te krijgen, elke brief via een of meerdere bekenden die dicht(er)bij die persoon staan. In totaal 64 brieven kwamen aan, via gemiddeld drie bekenden.

Yahoo belooft mij op de hoogte te houden van de resultaten van het Small World Experiment. Ik meld dat dan meteen op mijn blog…