zondag, 14 april 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Jouw Facebook bedrijfspagina een naam geven

Je hebt een Facebook-pagina aangemaakt voor je bedrijf en je wilt er gemakkelijk naar kunnen verwijzen. Bijvoorbeeld met een link op een andere website, of in een mailtje.

Facebook heeft jouw bedrijfspagina al een url gegeven. Bijvoorbeeld:

www.facebook.com/#!/pages/Paleis-op-de-Heuvel/182346855189187

Best ingewikkeld en lastig te onthouden.

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je een eenvoudiger url krijgt? Zoals bijvoorbeeld www.facebook.com/paleisopdeheuvel

Beheerder

Log daarvoor in op Facebook als beheerder van de betreffende pagina. Zoek nu niet bij de menu-upties op jouw pagina, of bij de menu-opties van de betreffende pagina. Daar vind je niets wat je verder helpt.

Omweg

Facebook heeft in zijn wijsheid besloten om voor het aanpassen van de url een bijzondere omweg beschikbaar te stellen: het subdomein 'username'. Je moet er maar opkomen, en je moet het maar onthouden…

Type dus nu in je adresbalk 'www.facebook.com/username' (let op: letterlijk het woord 'username'). Nu kom je op een pagina waar je de gebruikersnamen van pagina's kunt beheren. Kijk maar in de afbeelding.

Jouw Facebook bedrijfspagina een naam geven

Kies een naam

Kies daar in het dropdown-menu voor de betreffende pagina en stel de naam vast. Dat kan alleen als je het klaarzetten van de pagina helemaal hebt afgerond. Let er wel op dat je deze naam later niet kunt veranderen.

't Is wel omslachtig. Maar in ieder geval beter dan voorheen, toen je voor deze operatie ook nog eens een vastgesteld aantal fans voor de betreffende bedrijfspagina nodig had…

Kijk in dit overzicht van Facebook-bedrijfspagina's wie je allemaal voorgingen.