zondag, 14 april 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Pinterest, een online prikbord

Best handig dat online prikbord van Pinterest. 't Is dan wel wéér een nieuwe toepassing voor de social media, maar deze app is in mijn ogen een goede aanvulling op Twitter en Facebook (voor delen), en op StumbleUpon en Evernote (voor het verzamelen van interessant materiaal). En de belangstelling en toestroom van deelnemers zijn enorm.

Archiefje

Pinterest stelt je in staat om een selectie van 'notes' in zelf te definiëren categorieën op te prikken, om te delen met wie er belangstelling voor heeft en voor jezelf als een soort archiefje. Ik maakte zo een overzicht van interessante boeken, businesses en - erg handig - van mijn eigen ideeën in de vorm van infographics. Nu alles handig op een rijtje.

Delen van resultaten

Handiger en toegangelijker dan bijvoorbeeld Evernote en StumbleUpon die ik tot nu toe voor dit doeleinde gebruikte. Met name slim voor afgeronde ideeën, om met een linkje te delen met wie er belangstelling voor heeft. Evernote en StumbleUpon zijn meer geschikt als onderzoeksarchief. Pinterest is uitermate geschikt voor een aantrekkelijke presentatie van resultaten.

Extra kanaal

Met name handig vind ik Pinterest omdat het een extra kanaal biedt voor het delen van mijn nieuwe boek We zijn allemaal Twitterspreeuwen. Het boek staat er nu tussen die andere interessante boeken. Toegegeven, voornamelijk om mijn eigen doelstellingen te dienen. Maar denk ook eens aan de toepassing van Pinterest voor jouw klanten... Een extra blad aan de boom van de social media.

En oh ja, vergeet niet de handige add-on 'Pin It' voor je browser te installeren. Heel gemakkelijk, met een klik posten naar Pinterest...

Kijk hier naar mijn Pinterest-prikbord in aanbouw.
En hier naar wat Grant McCracken over Pinterest schrijft in de Harvard Business Review.