zondag, 14 april 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

turfstraat

We weten het. Het gaat slecht met de binnensteden. Met de binnenstad van Arnhem niet minder. Winkels sluiten. Winkelketens laten hun uniforme gezicht zien. Bedrijven en bewoners trekken weg. Het gezicht van de stad wordt vaal. En de mensen blijven weg.

De ondernemers in de binnenstad van Arnhem zouden meer kunnen samenwerken. Om samen de sfeer in de stad te verbeteren. Zodat de stad jonge mensen met kinderen iets te bieden heeft. Zodat zij hier willen gaan wonen, werken, winkelen en uitgaan. Dat betekent samen werken aan cultuur, leuke winkels en leuke horeca.

De gemeente moet daarbij helpen. Door mensen in de stad te verwelkomen. Bijvoorbeeld door het bestemmingplan waar nodig aan te passen om ruimte te geven aan leuke initiatieven. Door bezoekers van de binnenstad te helpen op hun plek te komen, met goed openbaar vervoer en goedkope parkeerplaatsen.

De overheid moet vier dingen doen om intiatiefnemers te helpen: 1) Zet goede praktijken in het zonnetje, 2) Denk mee en doe mee, 3) Bied ruimte in regels en plekken, 4) Probeer niet de baas te spelen. Lees het nog maar eens na in Sturen met sociaal kapitaal op maatschappelijke energie.

En kijk hier naar wat het OKA ervan vindt.