maandag, 27 maart 2023
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

quickwins

Wat kun je doen om je website met een paar eenvoudige stappen beter vindbaar te maken voor de zoekmachine van Google? Daarvoor zijn uitgebreide protocollen beschikbaar. Maar als je snel resultaat wilt, kan dat ook.

Enkele quick wins op een rijtje

  • De Google Plus share-knop op de website (blijven) plaatsen, naast share-knoppen voor Facebook, Twitter en LinkedIn, bij alle artikelen. En natuurlijk de betreffende artikelen via deze knoppen zelf ook delen.
  • Google Plus-accounts aanmaken voor de corporate website en voor de belangrijke diensten, bijvoorbeeld Revalidatie, Residentieel Wonen et cetera, met een compleet profiel. In ieder geval met adres. Dan verschijnt de website ook snel bij de lokale zoekresultaten, rechtsboven... Met links naar de website, of belangrijke onderdelen daarvan, en adresinformatie. Kijk hier voor meer informatie over places: www.google.nl/business/
  • De woorden als 'revalidatie', 'seniorenwoning' et cetera in de titels van de artikelen gebruiken, zodat de urls deze ook gaan bevatten. Dat vindt Google prettig.
  • De artikelen op de corporate website en bijvoorbeeld over de onderwerpen Revalidatie, Residentieel Wonen et cetera sharen via de sociale media op de daartoe geëigende platforms.

Content blijft koning

Google laat zich nooit helemaal doorgronden. Deels om misbruik te voorkomen, maar ook om webredacteuren te stimuleren zich te (blijven) richten op goede content. Want, goede content is de beste manier om aan Search Engine Optimisation (SEO) te doen…

Meer weten?