zondag, 14 april 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

linkedintraining

“Wij willen onze volgende professionaliseringsbijeenkomst wijden aan LinkedIn. We hebben allemaal een account, maar we maken er onvoldoende gebruik van. Zou jij ons daarmee verder op weg willen helpen?”

Deze vraag bereikt mij, ironisch genoeg, dankzij LinkedIn. Mijn profiel, met daarin onder meer de ‘Experience’ als ‘Workshopleider en trainer, functioneert dus prima.

Mijn studenten in spe blijken te worstelen met onder meer de volgende vragen:

  • Wat vermeld ik op mijn LinkedIn-pagina (the do's en dont's)?
  • Kan ik mijn profiel in stapjes aanpassen, zonder dat iedereen daar voortdurend een melding van krijgt?
  • Welke functies heeft LinkedIn nog meer?
  • Heb je tips voor het beheer van de eigen pagina, zodat deze up-to-date blijft?
  • Welke andere manieren van netwerken zijn naast LinkedIn nog aan te bevelen?

Aan de slag

In de workshop gaan we aan de slag met de opzet van een profiel en hoe je dit kunt verfijnen. Dat bepaalt wat mensen zien als ze het betreffende account bekijken. Verder onderzoeken we hoe je het beste kunt netwerken met LinkedIn en wat je daarvoor binnen en buiten LinkedIn allemaal nodig hebt. We werken met instructies, theorie en praktische oefeningen die meteen op het eigen profiel toegepast kunnen worden.

Resultaat

Na afloop downloaden de studenten mijn boekje “LinkedIn Checklist en Aanpak, een hands-on gidsje voor wie het beste uit LinkedIn wil halen”. Mijn studenten snappen nu beter hoe LinkedIn werkt en voelen zich daardoor veilig(er) als ze ermee aan de slag gaan. “Ik bezoek nu regelmatig de LinkedIn-pagina's van anderen, nu ik de vinkjes kan uitzetten waardoor mijn bezoek verborgen blijft. Ik voeg ook regelmatig mensen toe aan mijn netwerk, maar ben en blijf hier kritisch in.”

Ook over de werkvorm en de aanpak zijn mijn studenten te spreken: “De workshop vond ik erg inspirerend. Binnenkort ga ik serieus met LinkedIn aan de slag. Heel erg knap dat je zo’n ‘vrouwenkliek’ wist te boeien.”

En nu?

Download hier gratis mijn boekjes over sociale media en het boekje over LinkedIn voor gevorderden in het bijzonder. En, wil je ook een LinkedIn-training, of een inleidende workshop voor de toepassing van sociale media of voor bloggen? Neem gerust contact op.