zondag, 19 mei 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

facebook likes kopen

De mensen van likeskopen.net willen ons helpen om een voorsprong op te bouwen met onze Facebook-pagina: zij verkopen honderd Nederlandse Facebook-likes voor € 29,99 en duizend likes voor € 285,00. Wie kan daar nu 'nee' tegen zeggen?

Party-vlees

Natuurlijk, sommige celebrities hebben ‘party-vlees’ nodig om hun feestjes aanzien en omvang te geven: veel hippe en enthousiaste gasten. En er schijnen ook mensen te zijn die een escortservice inschakelen als ze om gezelschap verlegen zitten.

Maar je moet wel echt heel erg wanhopig zijn als je namaak-vrienden inhuurt voor je verjaardagsfeest, voor een gezellig avondje stappen of voor ingekochte felicitaties aan jouw adres. In welk soort werkelijkheid leef je dan?

Dat is de wereld van de geautomatiseerde felicitaties, die je ontvangt omdat je ooit ergens op het internet jouw geboortedatum invulde. Dat is het decor van polystyreen rekwisieten, plastic opblaaspoppen en papieren namaaktaarten. Allemaal zonder smaak en inhoud.

Een spookhuis op modder gebouwd

Wil je dat jouw - echte - volgers, vrienden en likers erachter komen dat zij een rol spelen in dat decor van piepschuim, balsahout en karton? Tussen al die ingekochte likes afkomstig van louche bureautjes in India en Rusland? Jouw Facebook-pagina krijgt hiermee een fundament van modder en het aanzien van een spookhuis op de kermis.

Natuurlijk, volgers en likers verwerven voor jouw facebook-pagina gaat niet vanzelf. Je zou hiervoor het liefst een snelle route willen bewandelen. (Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom services als likeskopen.net kunnen bestaan.) Maar wie wil er met het oog daarop nu vriendschap kopen? Wie gelooft er nu in felicitaties en complimenten die van een speciaal daarvoor opgerichte service komen?

Content en echte campagnes

Om ervoor te zorgen “dat uw pagina meer betrouwbaarheid en autoriteit uitstraalt”, zul je moeten afzien van kunstmatigheid, zowel in je vriendenkring als in de inhoud die je aanbiedt. Niet werken met aanbieders van likes, dus. Maar passende, aantrekkelijke content delen en schrijven die de mensen aanspreekt. En echte gesprekken voeren, met echte mensen…

Een beste klus, net zoals in de echte wereld. Ga er maar aanstaan.