maandag, 29 mei 2023
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Een telefoon die roodgloeiend staat, een heet hangijzer, een hoge vlucht, een volbloed Surinaamse, kelderend vertrouwen, respijt, het neusje van de zalm, een verslechterende toestand, een schotenwisseling, een handjevol toeschouwers, enkele wilde speculaties, gemoederen die tot bedaren komen en een explosieve stijging.

Voeg daarbij drugsgebruik dat hand over hand toeneemt maar dat met man en macht wordt bestreden, een bewoner die oog in oog staat met een ravage, een dief die in geen velden of wegen te bekennen is, passanten die met de schrik vrijkomen, een agent die er een stokje voor steekt, een huisvrouw die op hoge benen haar beklag doet en die nog maar net haar hielen heeft gelicht, een slop om in te geraken, een slop om uit te geraken, tal van rustiger vaarwateren en hoge ogen die gegooid worden.

Laat dit geheel in koelen bloede in het eigen sop gaarkoken. Smoor het vervolgens in de kiem en keer het tij zodra onrust de kop opsteekt. Zorg er uit voorzorg voor dat er winst geboekt wordt, dat de brand meester is en dat u recht van spreken heeft.

Omstanders zullen toegeven dat u de handen vol heeft aan deze niet bepaald eenvoudige werkzaamheden en opmerken dat u niet tot een uitstervend ras behoort. Ruim ten slotte het veld, juich toe dat de rapen gaar zijn en geniet van een fijn stukje noodlijdend en oprecht journalistenproza.