donderdag, 24 september 2020
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Goednieuwsbrieven | Honorering verzoek
Met deze brief vertelt u dat u een verzoek inwilligt.

Aanhef
Invalid Input
Beschrijf in deze inleidende alinea kort en bondig de aanleiding voor uw brief. Verwijs naar het verzoek, en naar de voorgeschiedenis: het gesprek of de brief (met datum) waarin het verzoek gedaan werd.
Invalid Input
In deze alinea vertelt u de lezer het goede nieuws dat u zijn verzoek honoreert. Vertel nog niet hoe dat zal gebeuren. Dat doet u in de volgende alinea. Spreek de lezer in de u-vorm persoonlijk aan.
Invalid Input
In deze alinea beschrijft u de procedure voor de afhandeling van het verzoek. Vertel de lezer precies wie wanneer welke acties zal ondernemen, en bij wie de lezer terechtkan voor nadere informatie en afspraken. Geef ook duidelijk en beleefd aan wat u van de lezer verwacht: niet in de vorm van een gebod ('U moet ...'), maar als een advies ('Wanneer u ...'), of als een verzoek ('Wilt u ...').
Invalid Input
In deze laatste alinea kunt u de goede relatie met de lezer verder verstevigen en goodwill voor uw organisatie kweken. Daarvoor kunt u benadrukken dat het uw organisatie plezier doet iemand te kunnen helpen, of dat het bijzonder is dat het verzoek wordt ingewilligd. Ook kunt u sympathie betuigen met de activiteiten van de lezer en hem daarmee succes wensen. Overdrijf echter niet, maar zorg voor een zakelijke toon.
Invalid Input
Afsluitende groet
Invalid Input
Uw naam
Invalid Input
Uw e-mailadres (voor het concept van deze brief) (*)
Invalid Input
Gereed   

Terug