donderdag, 24 september 2020
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Slechtnieuwsbrieven | Orderwijziging
Met deze brief geeft u een wijziging van een bestelling of een opdracht door.

Aanhef
Invalid Input
Als aanleiding beschrijft u in deze inleidende alinea nauwkeurig de order die de lezer bij u geplaatst heeft en waarin u een wijziging wilt aanbrengen. Beschrijf nog niet de wijziging die u wilt. Verwijs hier wel naar het telefoongesprek waarin u de wijziging eventueel al aangekondigd heeft.
Invalid Input
In deze alinea moet u uw lezer ertoe brengen de orderwijziging te accepteren. Beschrijf daarom beknopt de omstandigheden die u ertoe hebben gedwongen de orderafspraken te wijzigen. Oorzaken overtuigen hier meer dan redenen of eigen tekortkomingen.
Invalid Input
In deze alinea formuleert u het slechte nieuws dat de order onder de afgesproken voorwaarden niet door kan gaan. Beschrijf het nieuws kort en eenduidig. Als u het slechte nieuws vooraf al telefonisch gemeld heeft, volstaat een verwijzing ernaar in de inleidende alinea.
Invalid Input
In deze alinea beschrijft u uw alternatieve aanbod. Formuleer klantgericht: maak duidelijk welke voordelen het alternatief heeft voor de lezer. Door een aantrekkelijke formulering van het aanbod moet u de lezer overhalen de wijziging te accepteren.
Invalid Input
Sluit nu de brief op een positieve of neutrale toon af. Herhaal het slechte nieuws niet, maar probeer de lezer weer gunstig te stemmen ten opzichte van uw bedrijf. Vraag de lezer concreet om een reactie op uw brief, zodat u snel tot nieuwe afspraken kunt komen.
Invalid Input
Afsluitende groet
Invalid Input
Uw naam
Invalid Input
Uw e-mailadres (voor het concept van deze brief) (*)
Invalid Input
Gereed   

Terug