donderdag, 24 september 2020
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Verzoekbrieven | Bestelling
Met deze brief plaatst u een bestelling.

Aanhef
Invalid Input
In deze inleidende alinea formuleert u de aanleiding voor de brief. Als het om een opdrachtbevestiging gaat, verwijst u hier concreet naar de offerte waarop u reageert. Vervolgens verzoekt u de lezer bepaalde goederen of diensten te leveren. Meestal is één zin voldoende. Houd de toon van de brief zakelijk en informatief.
Invalid Input
In deze alinea specificeert u de bestelling of de opdracht. Denk daarbij aan hoeveelheid, formaat, gewicht, type, merk, prijs, verpakking en wijze van verzending. Maak de beschrijving zo gedetailleerd als nodig is. Dit hangt van het contact af dat u vóór deze brief met de leverancier heeft gehad. Vermijd te dwingende formuleringen.
Invalid Input
In deze alinea geeft u de voorwaarden aan waaronder de leverantie plaats moet vinden. U specificeert de betalingsvoorwaarden en geeft aanwijzingen over het transport, de wijze en de plaats van aflevering en over het tijdstip van levering. Wanneer de voorwaarden uitgebreid zijn, specificeert u deze in een bijlage. Vermijd telegramstijl; schrijf volledige zinnen.
Invalid Input
Tot slot sluit u de brief eenvoudig af met een vriendelijke slotzin of een groet.
Invalid Input
Afsluitende groet
Invalid Input
Uw naam
Invalid Input
Uw e-mailadres (voor het concept van deze brief) (*)
Invalid Input
Gereed   

Terug