donderdag, 24 september 2020
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Verkoopbrieven | Offerte
Met deze brief wilt u het bestand met potentiƫle klanten uitbreiden.
Aanhef
Invalid Input
In deze inleidende alinea schetst u de aanleiding van de offerte. U verwijst concreet naar de aanvraag of het gesprek waarin om de offerte is verzocht en u bedankt de lezer eventueel voor dit verzoek. Vervolgens geeft u een korte (her)formulering van het product of de dienst waarvoor de lezer een offerte heeft gevraagd. Hiermee laat u de lezer weten dat u hem begrijpt. Omschrijf ten slotte uw aanbod globaal: de specificatie volgt in het volgende gedeelte.
Invalid Input
In deze alinea specificeert u het aangekondigde aanbod. Hier noemt u alle relevante details van het te leveren product of de dienst en natuurlijk hun prijs. Zorg voor een logische en overzichtelijke presentatie van deze gegevens. Vermeld bij producten details over: uiterlijk, kwaliteit, verpakking, aflevering, vervoer, installatie, betaling en onderhoud. Vermeld bij diensten details over: doel, uitvoerder(s), werkzaamheden en terugkoppeling. Erg lange aanbiedingen kunt u beter in een bijlage specificeren.
Invalid Input
In deze alinea kunt u nog een aantal extra voordelen of service-elementen voor de lezer noemen. Vermeld bijvoorbeeld de naam en de telefoonnummers van de persoon die de order zal behandelen, of noem extra mogelijkheden, zoals onderhoudscontracten of naleveringen. Bij vaste klanten of vervolgoffertes kunt u hier eventueel uw krediet- of betalingsvoorwaarden versoepelen.
Invalid Input
In deze afsluitende alinea kunt u extra goodwill kweken door concrete informatie te geven over de gemakkelijkste manier van reageren. U sluit de offerte af door de lezer nogmaals te bedanken en door een positieve verwachting uit te spreken over acceptatie van uw aanbod en over toekomstige contacten. Tip: gebruik eventueel een P.S. om uw aanbod te herhalen, of om de lezer met een beloning aan te zetten tot een snelle reactie. Sluit algemene leveringsvoorwaarden als bijlage bij.
Invalid Input
Afsluitende groet
Invalid Input
Uw naam
Invalid Input
De P.S. is een goed middel om de lezer het laatste zetje te geven...
Invalid Input
Uw e-mailadres (voor het concept van deze brief) (*)
Invalid Input
Gereed   

Terug