zaterdag, 11 juli 2020
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Goednieuwsmemo's | Honorering verzoek
Met dit memo geeft u aan dat u ingaat op het verzoek van de lezer.

Aanhef
Invalid Input
Beschrijf in deze inleidende alinea kort en bondig de aanleiding voor uw brief. Verwijs naar het verzoek, en naar de voorgeschiedenis: het gesprek of het memo (met datum) waarin het verzoek gedaan werd.
Invalid Input
In deze alinea vertelt u de lezer direct het goede nieuws dat u zijn verzoek honoreert. Vertel nog niet hoe dat zal gebeuren. Dat doet u in de volgende alinea. Laat merken dat u de lezer serieus neemt, vermijd neerbuigende formuleringen waardoor de lezer de indruk zou krijgen dat hem een gunst verleend wordt. Spreek de lezer persoonlijk aan.
Invalid Input
In deze alinea beschrijft u de procedure voor de afhandeling van het verzoek. Vertel de lezer precies wie wanneer welke acties zal ondernemen, en bij wie de lezer terechtkan voor nadere informatie en afspraken. Geef ook duidelijk en beleefd aan wat u van de lezer verwacht: niet in de vorm van een gebod ('U moet...'), maar als een advies ('Wanneer u...'), of als een verzoek ('Wilt u...').
Invalid Input
In deze laatste alinea kunt u uw relatie met de lezer verstevigen door te benadrukken dat het u plezier doet haar/hem te kunnen helpen, of dat het bijzonder is dat het verzoek wordt ingewilligd. Ook kunt u sympathie betuigen met de activiteiten van de lezer en hem daarmee succes wensen. Overdrijf echter niet, maar zorg voor een vriendelijke, zakelijke toon.
Invalid Input
Afsluitende groet
Invalid Input
Uw naam
Invalid Input
Uw e-mailadres (voor het concept van deze brief) (*)
Invalid Input
Gereed   

Terug