zaterdag, 11 juli 2020
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Informerende memo's | Uitnodiging
Met dit memo nodigt u de lezer uit.
Aanhef
Invalid Input
Open uw uitnodiging met een beschrijving van de gebeurtenis en eventueel met de aanleiding daarvoor. Nodig vervolgens de lezer expliciet uit. Noem de plaats, de datum, het tijdstip, en de duur van de bijeenkomst (begin en einde). Bij feestelijke uitnodigingen is een enthousiaste toon gewenst. Accentueer belangrijke gegevens met typografische middelen (vet, onderstrepen, centreren, et cetera).
Invalid Input
In dit gedeelte licht u praktische onderdelen van de uitnodiging toe. U geeft informatie over de agenda of het programma van de bijeenkomst, over sprekers of speciale gasten, over vervoersmogelijkheden, parkeergelegenheid of speciale, wervende elementen. Overweeg ook hier of u de indeling met tussenkopjes of typografische middelen kunt ondersteunen.
Invalid Input
In de laatste alinea beschrijft u de aan- of afmeldingsprocedure voor de bijeenkomst, en noemt u de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon. Vermijd al te dwingende formuleringen als 'u moet' of 'u dient'. Eventueel kunt u het wervende karakter van de uitnodiging nog versterken door het belang van de bijeenkomst voor de lezer extra te benadrukken.
Invalid Input
Afsluitende groet
Invalid Input
Uw naam
Invalid Input
Uw e-mailadres (voor het concept van deze brief) (*)
Dit is geen mail-adres
Gereed   

Terug