donderdag, 22 februari 2024
Vraag Rijk
Online Schrijfhulp

Blog

Social media voor de provinciale overheid

Hoe kunnen we zelf aan de slag gaan met social media? Wat zijn de spelregels daarbij? Hoe kunnen we social media inpassen in onze eigen communicatie? Wie zijn de nieuwe spelers in het speelveld van de hedendaagse communicatie?

Dat waren vragen die centraal stonden bij de drie workshops die wij van LaVerbe voor de Provincie Limburg de afgelopen maand organiseerden in samenwerking met de afdeling Communicatie. En dat allemaal in het prachtige gebouw van het Gouvernement.

In drie sessies met telkens ongeveer 60 nieuwe deelnemers behandelden wij het nieuwe landschap dat zich voor de beleidsmakers bij de provincie ontvouwt. Voor velen een eye-opener dat een overheid als de provincie nuttig gebruik kan maken van social media.

In een tijd waarin de overheid meer moet doen dan zenden alleen, staat vast dat meedoen aan de conversatie over het eigen beleid en de eigen thema's heel gemakkelijk kan door - onder meer - gebruik te maken van social media. We houden de provincie in de gaten en kijken uit naar hun social media initiatieven…